All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply    Go to page 1, 2  Next
Author Message
 

contributions: 8
Recently i changed my motor, Completed the process. Unfortunately, when i start the vehicle and turn into gear "Reverse" "Drive" "2" "1" it stalls instantaneously. Just replaced motor and transmission fluid/filters brand new, New TPS sensore, Shifter automatic cable used but replaced. Also on the top right of my starter which is located right where the trans/engine meet i have some connector that massively sprays motor oil "Seal missing i'm guessing. Need some guidance and thoughts of what could be the reason for this issue thanks, I did get it to go in reverse for a moment actually backing it up into my driveway but then shut off. "Good battery connection to everything" Ruled out.. Thanks


   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2275
Images: 37
Location: Oregon
so if you start the engine and do not put it in gear it will run fine and you can rev the engine up and everything as long as you don't put it in gear?


   
Reply with quote  
 

contributions: 8
Correct, Started working in gear now as long as i do not slow down or come to a complete stop and when i change from park to reverse or drive i have to do it fast and give some gas for it to work.


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2275
Images: 37
Location: Oregon
you should check your torque converter lock up.


   
Reply with quote  
 

contributions: 8
therefor i should remove the transmission and fill the torque manually with t-fluid?


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2275
Images: 37
Location: Oregon
no! the torque converter lock up is a switch for the converter. you should check with a tranny shop to have it checked.


   
Reply with quote  
 

contributions: 8
Ahh i see, Thx for the info ill take a look into that. also the oil leakage i have that's coming through the connector i believe is the automatic oil pressure switch, Anything i should worry about or just get the seal for it? or can i pack some panel bond around the leakage?


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2275
Images: 37
Location: Oregon
if your oil pressure switch is leaking just get a new one. they just screw in and plug the harness connector to it. if that is what's is leaking.


Attachments:
saturn op switch.jpg
saturn op switch.jpg [ 74.59 KiB | Viewed 2377 times ]
   
Reply with quote  
 

contributions: 8
Thats the one, Thanks. Will it have anything to do with what its doing to the stall?


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply    Go to page 1, 2  Next

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 1997 Chevy S-10

in Buick

Toogista

1

1735

Thu Feb 25, 2016 11:14 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) Mercury cougar 1997 xr7

in Ford Cars

tomtom

1

2198

Sat Sep 07, 2013 3:09 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 1997 GMC running lights

[ Go to page: 1, 2 ]

in GMC Trucks

boogster65

9

2566

Fri Feb 24, 2017 11:36 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 1997 Jimmy will not start

in GMC Trucks

davidguatemala

3

1700

Wed Feb 26, 2014 12:45 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 1997 gmc 5.7l running cool

[ Go to page: 1, 2 ]

in GMC Trucks

mitch

13

3237

Sat Jul 26, 2014 12:10 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 1997 S-10 Wipers and Radio

in Chevy S-10 Pickup

Mrdll

1

1470

Thu Oct 11, 2012 3:47 pm

Karl View the latest

New Articles View the first 1997 gmc hard starting hot

in GMC Trucks

mitch

1

1766

Sun Jul 06, 2014 7:10 pm

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us