All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 3
The trailer and brake lights have stopped working. Fuses under dash check good. Under the hood are two boxes. One next to firewall has a large relay and two smaller ones. The other box has two of the large relays. The smaller ones click when the turn signals are on. Changed all relays in this box still nothing at plug. Vehicle is a 2004 f250 with a 5.4 motor. Need help


   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2275
Images: 37
Location: Oregon
the part that has three relays is for parking lamp, reverse lamps and the trailer battery charging.

the part that has two relays is for the left turn and right turn trailer lights. The fuse for the turn lights to the turn relays is fuse #6 (20A) and the parking or tail lights is the other fuse, #38 (20A). Fuse #6 goes out from the fuse as a dark green and orange wire. the fuse #38 goes directly to the relay. (no external wiring)

If the power from the fuse is good and you can hear the relay clicking, most likely there is a problem with the wiring going back to the trailer plugin. Have you check the trailer plugin to see if the trailer socket has power there or not?

wire from the turn relays is going to be dark green for right turn, and yellow for left turn. They should go all the way from the relay to the trailer socket. \

wire for the parking lights should be a brown and white wire from the relay to the trailer socket.

check for the correct power out and the wiring right by the relays and then check it back by the trailer socket.

Make sure you have a good ground at you trailer socket too. That affects all the trailer wiring.


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
There is power to the running lights and electric brake at the pig tail on the rear. The part with three fuses is where I hear clicking when the turn d goals are on I also can feel it vibrate to. So to make sure I understand, the box with two relays are for the signals and brake lights.


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
Found the trouble. It is in the connector to the pig tail at the rear. Shorting out. Thanks for the help


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first Attachment(s) 1993 Mercury Sable - Turn Signals Not Working

in Ford Cars

zounds

7

3620

Wed Aug 07, 2013 10:10 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 1993 Mercury Cougar XR-7 Turn Signal & Brake Light Issues?

in Ford Cars

1964prostreetelcamino

1

2393

Tue Jul 15, 2014 6:07 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Expedition. Brake Fade. Not fixed with new Brake Master Cyl

in Ford Trucks

ExpeditionGuy

1

2558

Fri Aug 01, 2014 10:20 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 1998 Ford Ranger has NO SIGNALS

in Ford Trucks

bigfoot102458

1

2097

Sun Nov 03, 2013 7:19 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Town Car A/C not working

in Ford Cars

CindyB

6

7500

Thu Mar 10, 2016 6:05 am

jasonvallen View the latest

New Articles View the first car making a buzzing noise when you turn the key

in Ford Trucks

Guest

1

2849

Sun May 05, 2013 10:03 pm

Karl View the latest

New Articles View the first Mercury Cougar XR7 1997 washers not working

in Ford Cars

tomtom

1

1982

Fri Sep 06, 2013 10:35 pm

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us