97 olds royale 88

For Olds Aurora and Cutlass to the Alero and Delta 88.
Ask our auto mechanics for help to all your Oldsmobile car questions.
Post Reply New Topic
larryc3778
Posts: 1
Joined: Wed Feb 11, 2015 5:35 pm

97 olds royale 88

Unread post by larryc3778 » Wed Feb 11, 2015 5:38 pm

i have a 97 olds royale 88 wont start i have replaces the crank sensor plugs wires fuel pump and filter got good fuel pressure and good spark not sure where to go next

 

User avatar
carriedi
Posts: 2268
Joined: Wed Apr 10, 2013 12:42 pm
Location: Oregon

Re: 97 olds royale 88

Unread post by carriedi » Wed Feb 11, 2015 11:48 pm

Is your security light on? if the security light is on or flashing the pcm may be disabling the injector pulse.


If you have measured the fuel pressure and you are within specs and you know you have good spark, you need to check your injector pulse. Unplug one of the injectors from the wire harness. use a test light between the two wires in the injector wire harness connector and crank the engine over. The light should blink as the engine is cranked over. It won't blink very fast because you are only cranking the engine so the rpm's are low but you should see if the signal is opening the injector or not.

both the cam and crank sensor send their signals to the ignition control module. The ignition module fires the coils. but the injector signal goes to the PCM and the PCM fires the injectors. The pink wire to the injectors is power from Injector fuse (10A) in the right side dash fuse panel.
the injectors are grounded by the pcm to open the injector.
#1 black wire
#2 light green and black
#3 pink and black
#4 light blue and black
#5 black and white
#6 yellow and black
Browse "SIMILAR TOPICS" At The Bottom Of This Page.

Post Reply New Topic
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post