no start after broken steering column

For Olds Aurora and Cutlass to the Alero and Delta 88.
Ask our auto mechanics for help to all your Oldsmobile car questions.
Post Reply New Topic
frankencutty
Posts: 1
Joined: Thu Sep 25, 2014 8:14 pm

no start after broken steering column

Unread post by frankencutty » Thu Sep 25, 2014 8:24 pm

1987 olds Cutlass v8
My steering column broke while driving. The car died and I had to get it towed. After the repair it has power to the dash lights turn signals wipers radio, but the car won't start. When I put the key in the start position there's no noise no crank. I put a test light on all fuses (good) the fuseable link to the starter (good) and on the ignition switch. When on the switch the test light dims when I turn the key. Does anyone know if I'm missing something? At the end of my rope here. Thanks.


User avatar
carriedi
Posts: 2265
Joined: Wed Apr 10, 2013 12:42 pm
Location: Oregon

Re: no start after broken steering column

Unread post by carriedi » Fri Sep 26, 2014 5:38 am

check your ignition switch to make sure it is adjusted correctly. the holes where the screws go through are slotted. loosen the bolts and push the switch towards the top while the relay rod from the lock and tumbler is in the off position. just move it with your fingers until you take the play out of the relay rod. then tighten the mounting screws. It sounds like the switch isn't all the way up so when you turn the key to the start position it doesn't reach far enough to hit the start terminal.
Attachments
ignition switch.jpg
ignition switch.jpg (86.64 KiB) Viewed 1630 times
Browse "SIMILAR TOPICS" At The Bottom Of This Page.

Post Reply New Topic
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post