All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 1
The van was fine, then a 30 mile trip turned it off. When restarted SIL came on then started flashing. P0303 code tested plug,wire ,coil all ok. Decided to test ICM it tested bad EST/Spout circuit is bad! New ICM installed, flashing SIL took new one for testing. Failed EST/Spout. How to test ECU, X7/X24 CKP, CMP sensors. Any other ideas? It's Mom's van and she is impatient! HELP PLEASE and Thanks


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2184
Images: 37
Location: Oregon
you got a P0303 the first time. What codes did you get after that? Did you look at the freeze frame information to see what the computer saw when it set the code? Like was the engine warmed up, was it under a load, how the fuel trims were...

Are you getting the check engine light coming on or are you feeling the engine misfire? You could have a coil, a wire of a plug that is breaking down under certain conditions that may not act up at idle. If you only have one code for misfire in cylinder #3, you could have a bad or dirty injector that isn't getting enough fuel into that cylinder.

need more information. what are the symptoms of your concern and what information can you get from your computer?


   
Reply with quote  
 

contributions: 1
Thanks for the greatest advices!


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 2002 olds Silhouette

in Oldsmobile

Tbartif6

3

1076

Wed Mar 22, 2017 12:19 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Olds Silhouette Climate Control System

in Oldsmobile

Jeri

1

1162

Sat Mar 12, 2016 1:57 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Oldsmobile silhouette Ignition switch burned up

in Oldsmobile

janinep46

2

1408

Wed Jan 27, 2016 1:39 am

janinep46 View the latest

New Articles View the first Attachment(s) '99 Olds 88 lowbeams

in Oldsmobile

Ecald02

3

957

Wed Mar 22, 2017 12:12 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2002 olds alero obd codes

in Oldsmobile

momofkmal

1

919

Mon Apr 17, 2017 10:49 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 98 Olds Achieva electrical problems

in Oldsmobile

mjwettoes

1

1342

Tue Sep 22, 2015 10:18 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 1995 Olds Cutlass supreme

in Oldsmobile

smibgal

4

2359

Sun Oct 08, 2017 2:28 pm

Guest View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us