95 blazer fuel issues

Post Reply New Topic
j4ml3
Posts: 4
Joined: Fri Apr 03, 2015 12:29 pm

95 blazer fuel issues

Unread post by j4ml3 » Tue Apr 12, 2016 6:13 pm

I'm having some issues with a 95 blazer hoping y'all can help. It's been sitting since 07. I began with a crank but no start and started with the fuel pump which was rusted to death and obviously bad. Cleaned tank and new fuel filter but still no start. Checked fuel pressure at manifold which a pretty steady 60#. I cracked open the intake to check the spider injector. I hooked up a noid light and I'm only getting injector pulse for about three seconds. Will only do that once unless you unhook battery. I read that the security could cause a similar situation but after a call to the best local locksmith they say it does not take a chip key so what else could be my problem. Thanks in advance

 

User avatar
carriedi
Posts: 2267
Joined: Wed Apr 10, 2013 12:42 pm
Location: Oregon

Re: 95 blazer fuel issues

Unread post by carriedi » Wed Apr 13, 2016 12:45 am

do you have spark the whole time you are cranking? or does the spark disappear too?

you should use a scanner and verify you are getting a cam and crank sensor signal

j4ml3
Posts: 4
Joined: Fri Apr 03, 2015 12:29 pm

Re: 95 blazer fuel issues

Unread post by j4ml3 » Wed Apr 13, 2016 8:15 am

It has spark the whole time it will run on ether. I have scanned it with obd2 reader and there are no codes no check engine lights

User avatar
carriedi
Posts: 2267
Joined: Wed Apr 10, 2013 12:42 pm
Location: Oregon

Re: 95 blazer fuel issues

Unread post by carriedi » Sun Apr 17, 2016 1:44 pm

might have to use a graphing multimeter or a lab scope and see what is happening with the signals that control your fuel injector pulse.

Post Reply