2002 camaro won't start after belt failure

From the Chevy Cavalier and Monte Carlo to the Malibu, Lumina and Impala.
Ask our auto mechanics for help to all your Chevrolet car questions now.
Post Reply New Topic
ranger481
Posts: 1
Joined: Fri Sep 19, 2014 11:13 am

2002 camaro won't start after belt failure

Unread post by ranger481 » Fri Sep 19, 2014 11:25 am

Driving down the Highway I had a belt failure with the belt wrapping itself around behind the crank pulley ( where the crank sensor is located) bummer. I replaced the belt from my emergency kit in the trunk but vehicle started then died. I had no fuel pressure at the shrader valve and the pump would not turn on when ignition on ( listened carefully). Had vehicle towed to home. I replaced the fuel pump and it energises properly when the ignition is turned on. By the way I replaced the fuses and relays even though they checked out because I wanted to be sure before I towed the vehicle. I replaced the oil pressure switch because I noticed that it would have been near the flailing belt. I also had unplugged the crank sensor and repaired the scrufffed wireing and then reconnected the harness to the crank sensor. This is acting like my old ford Taurus did when I had a fender bender but my Camaro does not have a fuel shutoff switch nor has one been installed aftermarket which I checked because I know they can be installed. Please don't tell me I have a bad crank sensor sice I replaced that when I overhauled the motor 6 months ago. please give me a simple fix because the engine does start when I spray some starting fluid in it.


User avatar
carriedi
Posts: 2265
Joined: Wed Apr 10, 2013 12:42 pm
Location: Oregon

Re: 2002 camaro won't start after belt failure

Unread post by carriedi » Sat Sep 20, 2014 11:21 pm

have you checked to see if you are getting spark?
Browse "SIMILAR TOPICS" At The Bottom Of This Page.

Post Reply New Topic
  • Similar Topics
    Replies
    Views
    Last post