All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 2
I have a 04 Taurus with a vin U 3.0 that sets a p0300 while sitting still idling in Park. With a snap on Solus Pro scanner I can see the misfire count go up 1 to 2 counts about every ten seconds. The car seems to idle fine and seems to count misfires faster if the a/c is off and will not count any if it is in gear. If I watch the cylinder contribution numbers it seems to catch a problem with every cylinder but very random as far as time and which cylinder, The plugs are fairly new and coil and wires check ok but I really don't think it is ignition related just by the way it acts. The fuel trims are around 1-3 the labscope pattern of the crank sensor looks very normal and I replaced both the cam sensor and the synchronizer with no change. I tried finding a vacuum leak by spraying carb clean around while watching O2 readings with no luck and removed and plugged pcv line which made no difference. The customer said that this seemed to start shortly after he had oil changed at a quick lube facility. I see there is a 10 year old Ford bulletin on a software update for a p0300 but it seems unlikely that it has taken it this long to just now show up. I might try cleaning the injectors next but am open for any ideas This has been going on for multiple tanks of fuel now. Thanks in advance for any thoughts and help.


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2078
Images: 37
Location: Oregon
injector cleaning would make sense to me. I have seen multiple vehicles that have slight random misfires and doing an injector cleaning (motor vac) cleared up the condition.


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first Attachment(s) 2005 lincoln town car headlight

in Ford Cars

lancer1945

4

987

Thu Jan 12, 2017 5:24 am

Haggertyford86 View the latest

New Articles View the first 2005 Mercury Monterey error code P0340

in Ford Cars

Rollo1

3

1454

Wed Sep 09, 2015 10:27 am

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us