All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 1
Smalls here! I have made sure both batteries have enough volts. Tightened battery terminals. Interior lights come on and all dash lights and sounds are ok when I turn key. Tried starting in neutral then back to park.


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2092
Images: 37
Location: Oregon
from what I hear you saying you have no starter operation, is that right? No crank?

Check the central junction box behind the lower left side of your dash. Check the fuse #113 (30A) If it's blown replace it. If the fuse is not blown make sure that it has battery voltage through it. It should be battery voltage all the time. If it has power check the starter relay in that same junction box. Should be marked starter relay #307. the wire out of the relay to the starter is a yellow and light blue wire. That's the wire that goes to the starter solenoid on the starter. If that all checks out ok I will go back to the very beginning.

Fuse 103 (50A) (in the central junction box) is the power to the light green and violet wire to the ignition switch. It has power all the time. Power goes through the ignition switch and out the dark green wire that goes back to the central junction box. Then it goes through fuse 31 (15A) and out on a white and pink wire to the transmission range sensor on the left side of the trans. Park and neutral are connected to a tan and red wire that goes back to the central junction box to the starter relay. That whole circuit supplies the power to cycle the relay. Grounds to the left rear side of the engine compartment.

Now, if you have a crank no start that's a whole different ball of wax...


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 1997 F-250 HD 7.3 powerstroke w/ turbo

in Ford Trucks

WithoutAwrench

1

757

Tue Nov 29, 2016 4:09 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Speedometer not working on my 2000 Ford F250 super duty five

in Ford Trucks

Testercst

1

1667

Wed Sep 30, 2015 5:06 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first f250 5.4 starts then stall no fuel , changed most fuel parts

in Ford Trucks

milkmandelight

4

1459

Sun Nov 13, 2016 12:09 am

Rachel View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2004 Alero 3.4L Mass Air Flow

in Oldsmobile

whatever333

1

1218

Sat Oct 10, 2015 1:35 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2004 Montana Locks gone haywire!

in Pontiac Montana

stoypet

1

622

Fri Jan 09, 2015 11:20 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 2004 alero fans not turning on

in Oldsmobile

Beginnermechanic

1

1389

Mon Apr 04, 2016 11:51 pm

TerryAuto View the latest

New Articles View the first Brake line 2004 Blazer

in Chevy Blazer

b17b17b17

6

459

Tue Aug 15, 2017 11:09 am

b17b17b17 View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us