All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 3
I have a 1997 Lexus ES300 6cylinder Engine When the car wouldn’t start. Everything was dead. No lights, no beeps. I jumped it and drove home. Recharged the battery. The battery tested okay. I had my alternator/voltage regulator tested at AutoZone while in the car. The test indicated that the Voltage regulator was malfunctioning. I put in a new alternator/voltage regulator and had it tested again. The test still said the voltage regulator was malfunctioning. I took the old alternator/voltage regulator into the store for a test. It passed. Do I have a wiring problem? No check engine light came on nor the battery light. either


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2089
Images: 37
Location: Oregon
what was the charging voltage?


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
carriedi wrote:
what was the charging voltage?

I had the voltage regulator check. It is undercharging. The battery voltage when engine is running is 12.8 volts.


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2089
Images: 37
Location: Oregon
yes, at 12.8 volts your alternator is not charging. you should check that all the fuses are good. that being said charging voltage should be 13.5 to 15.1 @2000 rpm at 77F (25C). So, if all the fuses are good it would point to a bad alternator.

you have a 100 amp alt fuse in the fusible link block (left front inner fender) 5 Amp alt-s fuse and a 30 amp am2 fuse in the second junction block (left front inner fender) a 40 amp AMI fuse, 5 amp IGN fuse and a 10 amp gauge fuse in the junction block behind left side of the dash.


   
Reply with quote  
 

contributions: 3
This weekend I finally had time to do some work. I thoroughly cleaned the battery posts and all of the connectors, clamps, nuts, bolts with baking soda and steel wool. I then had the voltage regulator/alternator tested and everything tested normal. Hurrah!!!


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first Attachment(s) 98 Regal 3.8 Voltage Problems

in Buick

Justaguy

4

1689

Sun Jan 22, 2017 3:27 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 06 Lexus IS150

in All Other Car Questions

vanna

1

596

Sat Jul 23, 2016 4:48 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 1993 LEXUS ES300 oil light

in Toyota Car And Trucks

LANCE

1

483

Fri Jul 15, 2016 10:00 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first EXCESSIVE FUEL CONSUMPTION-Lexus LX300

in Toyota Car And Trucks

Dexterwise

3

1806

Sun Oct 11, 2015 2:27 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) alternator replacement

in Ford Cars

Grimschnopfel

2

1498

Fri Oct 16, 2015 12:49 pm

Grimschnopfel View the latest

New Articles View the first Passenger front window regulator

in Buick

w5sny

1

828

Thu Jun 30, 2016 10:21 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2005 Pontiac window regulator

in Pontiac Grand Prix

mulehead1

1

847

Thu Aug 11, 2016 3:08 pm

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us