GreatAutoHelp.com Car Forums
http://www.greatautohelp.com/forums/

93 ranger 4.o
http://www.greatautohelp.com/forums/viewtopic.php?f=66&t=7635
Page 1 of 1

Author:  tysonkenney [ Sat Apr 22, 2017 12:35 pm ]
93 ranger 4.o

My truck is not getting up to speed properly and has white smoke coming out of tail pipe and valve covers if open oil dipstick or oil cap. The catalytic converter has been already been replace last week. Any ideas of my problem.

Author:  carriedi [ Tue Apr 25, 2017 11:24 pm ]
Re: 93 ranger 4.o

excessive white smoke is a sign of coolant entering the combustion chamber. (white smoke is steam) are you loosing coolant?

Author:  tysonkenney [ Wed Apr 26, 2017 7:23 am ]
Re: 93 ranger 4.o

I was until I changed the lower radiator hose. I think I burned up a couple rings or valves. Had firing order wrong and drove for about 30 miles so I think I am going to have to rebuild. Cause now I can get it to start and seems to run correctly until I put it in gear. Now it doesn't get over 10 mph.

Author:  carriedi [ Fri Apr 28, 2017 1:48 am ]
Re: 93 ranger 4.o

make sure you haven't plugged up the exhaust. a back pressure test would let you know if that system is still good to go. A fuel pressure test would be nice too. just to be sure that's ok

Author:  tysonkenney [ Fri Apr 28, 2017 6:12 am ]
Re: 93 ranger 4.o

Exhaust and fuel are good. I am just going to try and find a used motor or try and rebuild

Page 1 of 1 All times are UTC - 6 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/