GreatAutoHelp.com Car Forums
http://www.greatautohelp.com/forums/

Electrical problem with 2004 Ford 250 4X4, 5.4 L engine
http://www.greatautohelp.com/forums/viewtopic.php?f=66&t=7309
Page 1 of 1

Author:  1208doug48 [ Mon Jan 11, 2016 6:33 pm ]
Electrical problem with 2004 Ford 250 4X4, 5.4 L engine

I have an electrical problem on a 2004 Ford 250 4X4 with a 5.4 engine. The battery is not charging - replaced alternator and still not charging plus the gauges not working. I had it on a diagnostic machine and it said the PCM was bad. I replaced it and the problem is still there. Please can you help me... Thank you.

Author:  tech3 [ Mon Jan 11, 2016 6:50 pm ]
Re: Electrical problem with 2004 Ford 250 4X4, 5.4 L engine

did you check fusible links?

exactly what did diagnostic machine say?

Author:  carriedi [ Mon Jan 11, 2016 7:15 pm ]
Re: Electrical problem with 2004 Ford 250 4X4, 5.4 L engine

check the brown 18 gauge fusible link on the right side of the engine compartment. (or battery voltage on the orange and light blue wire at the alternator) Then check the yellow and white wire to the alternator. It should have battery power also, but it gets power before the brown fusible link. If they are ok and you have battery voltage there then check fuse #45 (10A) in the left side dash fuse panel.

if fuse #45 is blown check for damaged wires in the steering column for the over drive switch. the wires commonly get broken or worn where the shifter moves back and forth and will short our the fuse.

let me know what you find out please.

Page 1 of 1 All times are UTC - 6 hours [ DST ]
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/