All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 13
I have a 03 oldsmobile alero. I had the fuel pump replaced & was told it went out again, I see lots of people saying it might be the anti-theft system shutting it down. How can I do 2 fix this, or bypass the system? Fuel pump relay seems to be fine.


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2078
Images: 37
Location: Oregon
lets start with some information. what is your car doing? have you measured the fuel pressure? is the security light on or flashing?


   
Reply with quote  
 

contributions: 13
Fuel pressure was checked, everything was good, the mechanic brought the car to my mom at work, then it shut off on her on her way home. It won't start. Seems like when it sits awhile, hrs sometimes days, then it starts on 1st try. Don't know if anti-theft light flashes, I have 2 go get the car off the side of the road in the morning. Also recently had ignition switch replaced (Don't know if that might have anything to do with it).


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2078
Images: 37
Location: Oregon
if the car is running fine when it is checked you might not see any problems. you need to check for problems while they are happening to make sure you are on the right track. Intermittent problems may be hard to track down at times.

Alero fuel pressure is 50-60psi for the 2.2L and 52-59psi for the 3.4L


   
Reply with quote  
 

contributions: 13
It cranked right up this morning. Security light was normal. Could be a manufacturer defect in the new fuel pump or wiring on the fuel pump. The new fuel pump came with a wiring harness because the guys at Advance said GM changed it for some issues. Might there be anything else in there I should check? Also we could not hear the fuel pump turn on when it would not crank, relay was fine, pressure was fine.

2003 Oldsmobile Alero 2.2L
I said anti-theft, but they are calling it the passlock sensor.


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2078
Images: 37
Location: Oregon
when everything is working it is difficult to say what is the problem. need to check everything when it is not working. or see if any codes were stored in history or pending codes.


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first Olds Silhouette Climate Control System

in Oldsmobile

Jeri

1

850

Sat Mar 12, 2016 1:57 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Buick Water pump replace procedure

in Buick

Gale77

1

1344

Sun Aug 16, 2015 2:36 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 84 hot air turbo fuel injected

in Buick

ssneva

1

676

Mon Oct 31, 2016 6:33 am

carriedi View the latest

New Articles View the first choke on 84 buick regal hot air turbo fuel injected

in Buick

ssneva

1

1118

Mon Oct 31, 2016 6:35 am

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us