All times are UTC - 6 hours [ DST ]




Ask A Question Reply   
Author Message
 

contributions: 2
My 99 alero mass air flow sensor is throwing a code, but it works in my friends alero. So it's not the sensor itself. Is there a relay or fuse that could have gone out? Or do I just need to track down a wiring problem? The day it stopped working my temp gauge also stopped working.


Share on FacebookShare on DiggShare on DeliciousShare on TechnoratiShare on TumblrShare on Google+
   
Reply with quote  
* Search   
 
User avatar

contributions: 2077
Images: 37
Location: Oregon
what motor does your alero have? 3.4?

and what is the code number. there is a fuse for the MAF in the underhood fuse panel. PCM/IGN fuse, a 10 amp fuse. it powers up the pink wire to the MAF. (3.4L)


   
Reply with quote  
 

contributions: 2
It is the 3.4l. It's actually throwing the po118 code now


   
Reply with quote  
 
User avatar

contributions: 2077
Images: 37
Location: Oregon
p0118 is for your coolant sensor. your computer sees the sensor reading way too high (so that would be cold in temperature, like -40F) for 6 seconds. So, unless you live in Antarctica, your coolant temp is not working and that will make the computer dump too much gas into the engine. Make sure the coolant sensor is plugged in. see if the harness connector or the wiring harness is damaged. if everything looks good you may need a new coolant sensor.


   
Reply with quote  
Ask A Question Reply   

   Similar Topics   Author   Replies   Views   Most Recent 
New Articles View the first 04 Oldsmobile Alero has No brakes!!!

in Oldsmobile

Beginnermechanic

2

796

Thu May 05, 2016 7:25 am

Beginnermechanic View the latest

New Articles View the first 2002 olds alero obd codes

in Oldsmobile

momofkmal

1

558

Mon Apr 17, 2017 10:49 am

carriedi View the latest

New Articles View the first 2004 alero fans not turning on

in Oldsmobile

Beginnermechanic

1

1359

Mon Apr 04, 2016 11:51 pm

TerryAuto View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2004 Alero 3.4L Mass Air Flow

in Oldsmobile

whatever333

1

1190

Sat Oct 10, 2015 1:35 am

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 2002 Oldsmobile Alero radio problem

in Oldsmobile

riptor31

3

1947

Mon Mar 09, 2015 11:46 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first 99 Buick Regal problems

in Buick

Cooter75

1

834

Wed Oct 19, 2016 10:58 pm

carriedi View the latest

New Articles View the first Attachment(s) 98 Regal 3.8 Voltage Problems

in Buick

Justaguy

4

1631

Sun Jan 22, 2017 3:27 pm

carriedi View the latest


All times are UTC - 6 hours [ DST ]



Search for:
Jump to:  
Contact Us